ITT AZ IDŐ, HOGY VÁLTOZTASS!

A SODASTREAM FELVESZI A HARCOT AZ EGYSZER HASZNÁLATOS MŰANYAG PALACKOKKAL SZEMBEN

A SodaStream International LTD az egyszer használatos műanyagok miatti globális pusztításra hívja fel a figyelmet.

“A műanyagszemét világméretű fenyegetéssé vált, az emberi szervezetre gyakorolt hatásai viszont egyelőre ismeretlenek, de pusztító következménnyel lehet óceánjainkra és a tengeri élővilágunkra” – hangsúlyozta Daniel Birnbaum, a SodaStream ügyvezető igazgatója. Hozzátette: ebben a videóban szeretnék hallatni a tengeri élőlények hangját. Velük együtt pedig arra szeretnék bátorítani az embereket és a vállalatokat, hogy az egyszer használatos műanyagok helyett térjenek át az újrafelhasználható csomagolásokra.

A tengeri teknős Sir Rod Stewart hangján szólal meg a videóban, a Trónok Harcában a Hegyet alakító Thor Bjornson pedig teljes életnagyságban tűnik fel a nézők előtt.

 

„Nagy szeretettel viseltetek az óceánok és a tengeri élővilág iránt és boldogsággal tölt el, hogy hangomat adhattam a videóhoz, támogatva ezzel a kampány célkitűzéseit” - nyilatkozta Sir Rod Stewart. Hozzátette: ha ez segít fokozni a környezet-tudatosságot és érdemi változást indít el az újratölthető műanyag palackok használatának elterjedése érdekében, akkor már megérte ebben részt venni.

„Egyetlenegy újratölthető SodaStream palack több ezer műanyagpalackot képes helyettesíteni. Világunknak ugyanakkor nagyobb változásra van szüksége a műanyagszemét elleni küzdelemben annál, mint csupán megváltoztatni folyadék-fogyasztási szokásainkat” – hívta fel a figyelmet Daniel Birnbaum. Kiemelte: Minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk, hogy leszoktassuk magunkat az egyszerhasználatos műanyagokról, ideértve a szívószálakat, poharakat, táskákat és palackokat. A SodaStream reméli, hogy ez a kampány erőt ad a változások elindításához. Minden rajtunk múlik.

Segíts megmenteni a világot a műanyag palackoktól!