A SodaStream bolygónk érdekében, és elkötelezett a carbonlábnyom átláthatósága mellett

A szénsavas vízgyártás egyik globális vezető vállalata megkapta a rangos Carbon Trust tanúsítványt. A címkéknek célja, hogy megkönnyítse a fogyasztók számára a vásárlási döntések meghozatalát a fenntarthatóság szempontjából.
A SodaStream bejelentette, hogy a Carbon Trust által hitelesített carbonlábnyom-adatokat újonnan teszik közzé a SPIRIT legkelendőbb szénsavasító készülékén. A címkét, amelynek köszönhetően a fogyasztó vásárlási döntést hozhat a környezetre gyakorolt ​​hatása tekintetében, a következő hónapokban fokozatosan ki kell helyezni a többi SodaStream készüléknél is.
 
A SodaStream régóta példaértékű a környezetvédelem területén. Igyekszik megmenteni a bolygót az eldobható műanyag palackoktól, mivel új lehetőséget kínál az ügyfeleknek az italok elkészítésére és fogyasztására. Az egyetlen SodaStream szénsavasító készülékkel műanyagpalackok ezreit takaríthatjuk meg, és a 2021-es Föld Világnapon a vállalat kötelezettséget vállalt arra, hogy 2025-ig csaknem 72 milliárddal csökkenti az eldobható műanyag palackok mennyiségét. A szén-dioxid-kibocsátás átláthatósága a SodaStream másik elkötelezettsége lett.
 
A carbonlábnyom a nem kívánt éghajlatváltozás elleni küzdelemmel kapcsolatos környezeti hatások elismert, számszerűsíthető mérőszáma. A Carbon Trust tanúsítás kétévenkénti ismételt tanúsítási folyamatot igényel, így a gyártó azon elkötelezettségét is kifejezi, hogy a tanúsított termék szénlábnyoma tovább csökken. "A SodaStream büszke arra, hogy megosztja ezt egy olyan időszakban, amikor a világ vezetői az ENSZ éghajlatváltozási konferenciáján találkoznak Glasgow-ban" - tette hozzá Karin Schifter-Maor, a SodaStream Global munkatársa
 
A független Carbon Trust szakértői tanácsokkal látják el a világ vezető vállalatait. Több mint 20 éve adnak tanácsot a fenntarthatósággal és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésével kapcsolatban, valamint mérik és tanúsítják a szervezetek, ellátási láncok és termékek környezetre gyakorolt hatását.
 

A SodaStream márkáról

A SodaStream az otthonod kényelmében, egyszer használatos palackok cipelése nélkül elkészített szénsavas víz specialistája, és az elfogyasztott literek számát tekintve az első számú szénsavas víz készítő.
A cég 1903-tól tartó megalakulásától kezdve az otthoni szénsavas víz és a hozzákapcsolódó tartozékok átfogó választékára összpontosított. Célja, hogy kellemes módot kínáljon arra, hogy otthonod kényelmében készítsd el saját pezsgésben gazdag vizedet, ahelyett, hogy idegesítő műanyag palackokat cipelgessél, majd műanyaghulladék-kupacokat a szelektív gyűjtőbe szállítsd. A készülék gombjának megnyomásával állíthatod be a szénsav erősséget és az így kapott pezsgő vizet, már csak friss gyümölcsöt kell hozzáadnod és kész is a csábító egészséges ital felesleges cukrok és édesítőszerek hozzáadása nélkül.  
A kényelem mellett minden SodaStream szénsavasító készülék használatával három év alatt akár 2500 üres, egyszer használatos PET palacktól védi meg a háztartásokat.

* Forrás: A vállalati adatok összehasonlítása a 2014-es palackozott víz piackutatással.
Zpět na SodaStream Blog