Gyakran ismételt kérdések - FAQ

Hol van a legközelebbi SodaStream cserepont?
A cserepontjaink száma egyre növekszik. Az aktuális cserepontokkal kapcsolatban bővebb információt az “Értékesítési és cserepontok” fül alatt találsz honlapunkon.
Bizonyos partnerek esetén már online is megrendelheted a cserepatronod.
Honnan ismerem fel az eredeti patront?
Minden patronnak van egy szavatossági ideje illetve egy élettartama. Az eredeti SodaStream patronokat a SodaStream saját gyáraiban gyártja, tölti és minden újratöltésnél minden egyes darabot technikai és biztonsági szempontból is ellenőriz. Az ellenőrzés során talált hibás darabokat a SodaStream azonnal kivonja a forgalomból, így garantálva az első osztályú minőséget és biztonságos használatot.
Az eredeti SodaStream patront a következő ismertetőjegyek alapján ismerheti fel:

1. SodaStream logóval ellátott etikett a patronon
2. Védőfólia a szelepen
3. Dombonyomott SodaStream vagy SodaClub felirat a palack alján

Kizárólag az ezekkel az ismertető jegyekkel ellátott patronokkal garantáljuk a SodaStream készülékek biztonságos és megbízható működését. Az eredeti SodaStream patronok szigorú biztonsági szabályoknak kell, hogy megfeleljenek és minőségi ellenőrzésen kell, hogy átessenek németországi vagy hollandiai gyárainkban és töltőállomásainkon.
A SodaStream használata hozzájárul valamilyen módon a környezetvédelemhez?
Igen, az újra felhasználható SodaStream palackok, több ezer eldobható műanyag palackot váltanak ki.
A SodaStream szörpöknek köszönhetően az ízesített italok PET -palackjai is szintén csökkenthetőek.
Miért csak eredeti SodaStream patront használjunk?
A patronok rendszeres biztonsági teszteket igényelnek, amelyeket a gyárban minden alkalommal, amikor újra feltöltik kollégáink, minden esetben elvégzik. Csak így tudjuk a 100%-os biztonságot garantálni a használat során.
Ugyanakkor az eredeti SodaStream gázpalackok garantálják a patronokba töltött élelmiszer-CO2 100%-os minőségét és tisztaságát.
Hogyan állíthatom be a szénsavasítás fokát?
Nagyon egyszerűen! Nyomd meg 1x a szénsavasító gombot, ha enyhe – 2x, ha közepesen erős – 3x, ha erős szódát szeretnél. Ha a szénsavasítás elérte a maximális fokot, akkor erős kifújó hangot hallasz.
Az optimális szénsavasítást az első pár használat után könnyűszerrel kitapasztalhatod.
Mit tegyek, ha a CO2 patronom kiürült?
Az üres patront egyszerűen kicserélheted a bármely cserepontunkon és csak a szénsav áráért kell fizetned. Mindig figyelj, hogy eredeti SodaStream patront használj!
A SodaStream palackok élettartama korlátozott?
Igen. A palackok elöregednek, elhasználódnak, ugyanakkor folyamatosan ellenállnak a 10 bar nyomásnak. Biztonsági okokból a palackok élettartama körülbelül 3 év. A palack lejárati ideje mindig közvetlenül az üvegen van feltüntetve. Ezen idő elteltével a palackot korlátozás nélkül használhatod közönséges csapvízhez.
Honnan tudhatom, hogy a patron tele van-e a gyártó által megadottak szerint (425 GR)?
Minden gázpalack testén fel van tüntetve, az üres palack súly (TARE jel 0,76 kg). Így egyszerűen leméred az újonnan vásárolt patront, majd levonod az üres gézpalack súlyát, s így a különbség a gáztöltet súlya lesz. (kb. 425 g)
A maximális telítettséget a nyomáscsökkentő szelep jellegzetes hangos, hangjáról ismerheted még fel.
Hány napig marad szénsav az üvegemben?
A frissen készített szénsavas víz akár 2-3 napig is megtartja az erejét. A SodaStream egyik előnye, hogy bármikor frissen készítheted el a pezsgő vizet.
Hogyan készítsünk megfelelően ízesített szénsavas italt?
Először szénsavasítjuk a lehűtött csapvizet (kb.: 7C⁰). Fontos, hogy a szódagéppel mindig csak vizet szénsavasítsunk. Válasszuk ki kedvenc SodaStream szörpünket, melynek kupakja adagolóként használható. Töltsünk szörpöt a kupakba, majd finoman öntsük a 45⁰-os szögben megdöntött szénsavasító palackba. A palackot zárjuk le és óvatosan rázogatva keverjük el a szénsavas vízben a szörpöt.
Máris kész a kedvenc üdítőd! Egészségedre!
Több vagy kevesebb szörp hozzáadása befolyásolja a kapott ital intenzitását és édességét.
Soha ne tegyél szörpöt a palackba szénsavasítás előtt, mert az károsíthatja a készülékedet.
Mennyi a SodaStream szörpök lejárati ideje?
A legtöbb szörp esetében a lejárati idő 12 hónap. A lejárati idő mindig a koncentrátum csomagolásán fel van feltüntetve.
Miért csak tiszta vizet szénsavasítani, majd utána ízesíteni?
Ha szénsavasítás előtt ízested a vizet, majd utána helyezed be a készülékbe, akkor a használat során az ital kihabzik a készülékből, és akár károsíthatja is.
Ezért mindig csak tiszta vizet savasítsunk, majd az oldalason lassan adjuk hozzá azt a szörpöt, ami szeretnénk innia kész pezsgő vízhez.
Lehetséges-e többször szénsavasítani a kész italt?
Abban az esetben, ha a palackban tiszta víz van, akkor igen. Ha korábban koncentrátum lett a vízhez hozzáadva akkor már nem, mert károsíthatja a készülékedet.
Hogyan tisztítsam a készülékem?
Amennyiben szükséges, akkor langyos, szappanos oldattal és puha nedves ruha segítségével tudod tisztítani. A folyamat után feltétlen várd meg ami a készülék teljesen megszárad!
Hogyan cseréljünk patront?
Nem tudod, hogyan cseréld ki a SodaStream készülékedbe az üres patront egy újra? Nézd meg a kis filmünket!


 
Nevadí, zde je video, které Vám ukáže jak snadno si bombičku vyměníte.
Miért csak tiszta vizet szénsavasítani, majd utána ízesíteni?
Ha szénsavasítás előtt ízested a vizet, majd utána helyezed be a készülékbe, akkor a használat során az ital kihabzik a készülékből, és akár károsíthatja is.
Ezért mindig csak tiszta vizet savasítsunk, majd az oldalason lassan adjuk hozzá azt a szörpöt, ami szeretnénk innia kész pezsgő vízhez.
FIGYELEM:
A magyar piacon jelenleg két különböző címkézési változattal rendelkező Sodastream CO2 gázpalackok használatosak – az adatok a készíthető szénsavas ital (60 L vagy 80 L) literben kifejezett maximális mennyiségére vonatkoztatva. Ezen palackok mindkét típusa azonos mennyiségű CO2 gázzal vannak megtöltve - 425 g CO2. Az akár 80 L gyártásának lehetőségéről szóló információ csak tájékoztató jellegű. A ténylegesen előállított Sodastream szénsavas ital literben kifejezett mennyisége a gyártó (gép) típusától és az ital egyedi telítettségi fokától = a készülék töltőgombjának egyedi megnyomásaitól függ.